Redaxis Redaxis
Hanneke Duurland

ImageRedaxis werd eind 2005 opgericht door Hanneke Duurland. Zij begon haar loopbaan in 1971. Na de middelbare school en een eenjarige vervolgopleiding werkte zij een aantal jaren als secretaresse voor de overheid. Later werd zij receptioniste, maar haar ambities reikten verder en zij solliciteerde bij een reclamebureau. Communicatie bleek haar sterke punt en zeventien jaar lang werkte ze dan ook als eindredacteur en projectcoördinator bij diverse bureaus. Het maken van sponsored magazines was de core business. Banken, importeurs van bekende automerken, een grootgruttersbedrijf, een omroeporganisatie, nutsbedrijven en diverse middelgrote bedrijven behoorden tot de opdrachtgevers.
In 2000 besloot zij over te stappen naar de klantzijde en werkte ze enkele jaren op free lance-basis als senior communicatiemedewerker bij onder andere een energiebedrijf en een pensioenverstrekker. Daarna werd het roer drastisch omgegooid. Ze besloot om als secretaresse van de Raad van Bestuur bij een zorginstelling te gaan werken. Dat laatste was niet echt haar 'ding'. Ze miste de communicatiekant, volgens haar het 'echte werk'.
Daarom begon ze eind 2005 als zelfstandig ondernemer. Werkzaamheden waren tot nu toe: eindredacteur van een huis-aan-huiskrant, uitvoerend secretaris Plaatsingscommissie Lansingerland, interim ambtelijk secretaris ondernemingsraad zorginstelling en interim coördinator secretariaat zorginstelling. De laatste jaren legde zij zich toe op het notuleren bij gemeenten, farmaceutische bedrijven, ict-bedrijven, semi-overheidsinstellingen en diverse symposia. Daarnaast verzorgt zij een digitale nieuwsbrief voor de Stichting Bedrijvenpark Vathorst, houdt zij het intranet van deze stichting bij en redigeert zij artikelen voor een architect. Recent redigeerde zij een jubileumboek voor een zorginstelling en verzorgde zij divere teksten voor websites.

 
Volgende >
foto-4.jpg